Dakbedekking

Bitumen


Evers Dak & Geveltechniek staat garant voor kwalitatief hoogwaardige dakbedekking op uw platte dak in en omgeving Arnhem.

Voor een dakinspectie en vrijblijvende offerte komen wij graag bij u langs.
Wij gebruiken A kwaliteit dak materialen die door vakbekwame en goed opgeleide dakdekkers worden verwerkt.
Onze dakbedekking word aangebracht volgens normen van vaste richtlijnen waarbij veiligheid een grote rol speelt.
Goedkoop is duurkoop vooral op het dak.

Hoe sterker en duurzamer de dakbedekking, hoe minder schades en lekkages en daarom kiezen wij voor de beste toplaag. Wij werken met KOMO gecertificeerde dakmaterialen, zodat wij u de volledige 10 jaar garantie kunnen garanderen.

Bij renovatie van oude leislagdaken is het voorkomen van blaasvorming een kritisch gegeven. Vrijwel altijd is er sprake van een bepaalde hoeveelheid vocht die zich tussen de oude lei-schilfers bevindt. Als hier een normale dakbaan over heen wordt aangebracht, kan dit opgesloten vocht voor flinke problemen zorgen: bij verdamping door de warmte van de zon zet het uit en er ontstaan blazen. Blaasvorming is één van de grooste schadeveroorzakers op daken.

Hieronder enkele voorbeelden van ons:

Situatie voor wij begonnen

         


Situatie na overlaging

    Renovatie dakkapel met isolatie

    


Nieuwbouw & Bedrijfspanden

                    


Epdm

EPDM, een synthetische rubber dakbedekking (Ethyleen, Propyleen, Diëen, Monomeer) is momenteel de meest verwerkte dakbedekkingssoort. Het materiaal is eenvoudig en veilig aan te brengen zonder open vuur, is licht (1,4 kg/m2) en heeft een zeer lange levensduur (> 50 jaar).
EPDM is de meest milieuvriendelijke dakbedekking die momenteel wordt verkocht in de markt (A1 Milieuklasse)
Jaarlijks wordt wereldwijd ongeveer 150 miljoen m2 EPDM geplaatst.


Bevestigingsmethodieken van de diverse EPDM-folies.
De bevestigingsmethodieken voor onze EPDM-folies kunnen worden onderverdeeld in:
- losliggende, geballaste systemen (code L): EPDM folies zijn zeer geschikt voor losliggend geballaste systemen. De werkwijze en applicatie zijn hierbij het eenvoudigst, zeker wanneer wordt gekozen om het dak uit een op maat geprefabriceerd membraan te dichten. Het membraan kan dan immers los gelegd worden en alleen in de details worden verlijmd en afgewerkt. Als ballastlaag wordt veelal grind, tegels of sedum (voor tuindaken) worden gebruikt. Kimfixatie is zeer belangrijk, aangezien er altijd een zekere spanning in het membraan wordt gebracht bij het uittrekken over het dak, zelfs al wordt er een zekere relaxeertijd in acht genomen.

- mechanisch bevestigde systemen (code N): Hertalan Easyweld MF en Resitrix MBzijn speciaal geproduceerd voor directe mechanische bevestiging. De andere EPDM folies zijn vanwege het ontbreken van een wapening niet geschikt voor directe mechanische bevestiging. Indirecte mechanische bevestiging kan wel; dit geschiedt m.b.v. aan de onderzijde van het membraan prefab verlijmde stroken gewapende EPDM. De stroken worden met behulp van schroeven met volgplaten aan de ondergrond bevestigd, dusdanig dat er voldoende stormvastheid wordt bereikt.

- gekleefde systemen (codes F voor volledig & P voor partieel): het aantal mogelijkheden voor verlijmde (gekleefde) systemen is de laatste jaren sterk uitgebreid. Ons lijmenprogramma voor EPDM-folie bestaat uit:
- TPO/EPDM Contactlijm (F): voor het tweezijdig verlijmen van Europese folies;
- Spray Contactlijm (F): spuitbare contactlijm voor de Europese en uitsluitend de gewassen (cleansheet) Amerikaanse folie. De lijm kan vanwege een laag gehalte aan oplosmiddelen zelfs op naakt EPS kan worden toegepast en wordt vanuit een drukvat m.b.v. luchtdruk met een drukspuit op de ondergrond en de onderzijde van de folie gespoten. Na voldoende uitharding wordt het membraan over het met lijm ingespoten gedeelte getrokken en vervolgens met een bezem of wisser in de lijm gebezemd. De spuitlijmmethode is een efficiënte, tijds- en kostenbesparende methode die bovendien een uitstekende hechting oplevert;
- Allround Fleecebacklijm (F): een laag opschuimende polyurethaanlijm.
-
Partiële EPDM PU-lijm (P): speciaal voor de Europese, textielprint folie ontwikkelde lijm die in sporen éénzijdig op de ondergrond wordt aangebracht. Deze lijm is niet geschikt om op naakt EPS of naakt XPS toe te passen.
Dakisolatie


Voor een juiste beslissing over dakisolatie moet je nooit over één nacht ijs gaan. Gedegen informatie is belangrijk om tot de juiste beslissing te komen: de dakconstructie, de eigenschappen van het isolatiemateriaal, de juiste toepassing en de de juiste applicatie.

Isolatie (R-) waardes
De isolatiewaarde, ofwel Rm-waarde van een isolatiedakplaat is een indicatieve waarde. De uiteindelijke isolatie van een dakconstructie, uitgedrukt in Rc-waarde, is een resultante van de gekozen dakisolatie en dikte daarvan in combinatie met enkele andere factoren:
- bevestigingsmethode: bij een mechanisch bevestigd systeem veroorzaken volledig stalen bevestigers een koude brug en hebben daarom een negatieve invloed op de Rc-waarde. Een kunststof tule dempt dit effect aanzienlijk.
- afschot- of vlakke isolatie: het gebruik van afschotisolatie bemoeilijkt de uiteindelijke bepaling van een Rc-waarde; hierbij kan niet zonder meer worden uitgegaan van een 'gemiddelde' dikte.
- het type gebouw en het gebruik van de onderliggende ruimtes hebben bouwfysische implicaties. Vocht in een dakconstructies heeft, naast andere bouwkundige gevolgen, een sterk negatief effect op de isolerende werking van een dakisolatie. Om die reden is het belangrijk bij warmdakconstructies (dit houdt in dat de isolatie zich onder de waterkerende laag bevindt) een goed functionerende dampremmende laag toe te passen. Hierbij dient rekening te worden met de klimaatklasse van een gebouw/ onderliggende ruimte.

geëxpandeerd polystyreen (EPS) voor licht beloopbare daken

Unidek Walker®

geëxpandeerd polystyreen (EPS) voor normaal beloopbare daken

Unidek Runner®

geëxpandeerd polystyreen (EPS) voor intensief beloopbare daken

Unidek Marathon®

geëxpandeerd polystyreen (EPS) voor éénlaagse bitumineuze systemen

Unidek Dijkotop ®

naakt geëxpandeerd polystyreen (EPS)

Knauf DUOK EPS

geëxtrudeerd polystyreen (XPS)

Aabofoam

steenwol isolatie (MWR) ongbitumineerd

Knauf DDP

polyisocyanuraat ofwel PIR isolatie


mastiekschroten PUR en steenwol

Mastiekschrotenzoekwoorden:

- kunststof Keralit

- dakbedekking Arnhem

- lekkage

- epdm

- pvc

- app/sbs

- plat dak Arnhem

- dakkapel

- lekke afvoer

- bitumineuze dakbedekking Arnhem

- dakdekker Arnhem

Dakdekkersbedrijf Zevenaar

Dakdekkerbedrijf Huissen

Dakdekkersbedrijf Duiven

Dakdekkersbedrijf Westervoort

Dakdekkerbedrijf Arnhem